Democratie maakt hongerig

Democratie maakt hongerig

 

Ontbijtservice

Het is 6.00 uur op een woensdagochtend half maart. Nederland mag gaan stemmen en in Den Haag staan bij de afdeling Facilitair van de gemeente 12 Skippy-koeriers klaar om de ontbijt- en lunchpakketten te gaan bezorgen op 170 stembureaus in Den Haag.

 

Springen en warm blijven

De cateraar is verlaat, dus nog een kop koffie, wachten, springen en warm blijven want het is nog geen lente. Gelukkig, daar is om half zeven de vrachtwagen! Dus allemaal in de actie en allemaal je eigen route inladen en op pad, want de ambtenaren en vrijwilligers op de stembureaus hebben best trek in wat lekkers. De pakketten voor de eerste route moeten voor tien uur zijn afgeleverd.

 

Stadsboerderij

Leuk werk, want overal worden onze koeriers met open armen ontvangen. Tenslotte komen ze wat lekkers brengen voor de medewerkers en op sommige stembureaus. Als koerier kom je op zo’n dag in bejaardenhuizen, op scholen, in wijkcentra, op gemeentelocaties en ook in een winkelcentrum hier en daar. Dit jaar zelfs ook in de stadsboerderij, waar onze chauffeur de verkeerde deur inloopt. ‘Ingang om de hoek’, staat er weliswaar, want het is natuurlijk goed aangegeven voor de bewoners die komen stemmen. Onze chauffeur vergist zich desondanks en staat dan bij de varkens en koeien in de stal. Foutje… maar wel leuk!

 

Lastige lunchronde

Om drie uur mogen we aan de tweede ronde beginnen. Dat is een stuk lastiger omdat het op de woensdagmiddag een stuk drukker in de stad is. Midden in het centrum is er een aanrijding tussen een vrachtauto en de tram. Eén van onze chauffeurs kan geen kant meer op, dus bellen we met de planning en met de verantwoordelijken om even aan te geven dat er meer tijd nodig is op die route. Goed, de stembureaus zijn tot negen uur ’s avonds open, maar de mensen daar krijgen toch echt al eerder weer trek. Gelukkig is de chauffeur er royaal voor die tijd.

Aan het eind van de dag maken we de balans op: op een paar mutaties na is de dag prima verlopen. De koeriers kunnen terugkijken op een stressvolle maar leuke en intensieve dag.

 

Tot de volgende verkiezingen !