Beursstand op reis

Kleurrijke oliedrumstoelen
“De Katapult pop-up gaat weer op locatie”, mailt een vaste klant. Haar organisatie promoot kennis op een bepaald vakgebied, en ze hebben een prachtige stand voor beurzen en congressen. Een vouwwand (de ‘Katapult’), kleurrijk geschilderde oliedrums als stoelen en een hoop inhoudelijk materiaal.

Hoe vervoer je dat?
Zo’n mooie uitgebreide stand heeft ook een lastige kant. De ene week moet hij in Den Bosch staan, de volgende week in Groningen en de dag daarna in Haarlem. Waar laat je hem als hij niet wordt gebruikt, en hoe krijg je hem steeds weer netjes waar hij wezen moet? En dan moet je ‘m nog opbouwen en afbreken ook natuurlijk. Er ging wel eens wat mis…

Code en sleutel van de opslag
Een paar jaar geleden belden ze Skippy. En na de eerste geslaagde ritten kregen we de code van de roldeur en de sleutel van de opslag waar al het spul voor de stand staat.
Nu zijn we dus zo ver dat we gewoon een mailtje krijgen: “De Katapult pop-up gaat weer op locatie”, met het adres en alle andere gegevens wat ermee gebeuren moet. En dat wij dan gewoon aan de slag gaan.

Netjes uit en thuis (met het Skippy-busje)
We hebben de sleutels en de code, dus we halen de spullen probleemloos uit de opslag. We laden alles in (past precies!), rijden naar de plaats van het congres en we laden alles precies op de plek van de stand weer uit. Als het nodig is, helpen we een handje met opbouwen. En de dag erna halen we alles op dezelfde manier weer op en ’s avonds zit alles weer netjes in de opslag.
Perfecte samenwerking, vind ik. En ik hoop één ding: dat deze perfecte klant niet nog meer mooie spullen voor zijn prachtige stand aanschaft. Het past nu namelijk precies in een Skippy-busje…